Нове відділення денного перебування для осіб з тяжкими формами інвалідності було відкрито 11 червня 2019 року. Унікальність цього п’ятого структурного підрозділу КУ «Центр реабілітації осіб з відхиленнями психофізичного розвитку» полягає в тому, що воно є, так би мовити, «дитячим садком» для дорослих з тяжкими та множинними порушеннями. Така форма надання допомоги молодим людям з тяжкою інвалідністю для нашого міста – це абсолютна новація.

Відділення розраховано на 24 місця і на сьогоднішній день заповнено. Його підопічними є повнолітні хлопці та дівчата з тяжкими психофізичними порушеннями. Відділення перебудовано згідно з усіма вимогами до створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю; його обладнано згідно з потребами та нестатками підопічних, оснащено необхідними пристроями для оптимізації їхнього стану. Для прогулянок підопічних на свіжому повітрі належним чином озеленено та упорядковано прилеглу територію. 

Підопічні знаходяться у відділенні на денному перебуванні в умовах соціального та медичного супроводу. Усі напрямки роботи відділення організує та контролює завідувач відділення.

В цілому діяльність відділення направлено на створення максимально сприятливих умов для перебування хлопців та дівчат з важкими формами інвалідності. Соціальні працівники та вихователі проводять заходи, які націлено на підтримку елементарних навичок підопічних, заняття з найпростішими дидактичними посібниками та природним матеріалом, ігри з сенсорним інвентарем, вправи з елементами базальної стимуляції, здійснюють санітарно-гігієнічний  догляд, організують дозвілля та свята. Підопічні щоденно забезпечуються гарячими обідами.

У відділенні, незважаючи на усю тяжкість стану підопічних, панує атмосфера їх безумовного прийняття, мікроклімат доброти та взаєморозуміння без слів. Найкращим підтвердженням тому, що відділення –   максимально комфортне середовище для наших хлопців та дівчат із тяжкими порушеннями,  є те, що вони із задоволенням відвідують це місце, яке тепер стало для них другою домівкою.