Відділення соціальної,  психолого-педагогічної та ранньої реабілітації КУ «ЦРЛОПР», розташоване у Пересипському (кол.Суворівський) районі за адресою вул.Ак.Сахарова, 30/1, було відкрито в серпні 2012 року за сприянням депутатського корпусу Одеської міської ради.

Розширення Центру реабілітації та створення такого відділення у віддаленому та густонаселеному районі нашого міста було обумовлено стійким збільшенням потоку дітей, потребуючих реабілітаційної допомоги, та неможливістю прийняти та охопити допомогою усіх бажаючих на основній базі.

Відділення розраховано на 60 місць денного перебування дітей та на 100 місць для надання реабілітаційної  допомоги амбулаторно.

Групи денного перебування передбачено для дітей з інвалідністю віком від 3-х до 18-ти років. Діти з особливими освітніми потребами, функціонування яких у системі освіти ускладнено або неможливо через їхній стан та специфіку порушень, знаходяться у організованому корекційно-розвиваючому середовищі  з соціально-педагогічним та медичним супроводом.

Хлопці та дівчата-вихованці груп шляхом організованої діяльності набувають навичок соціальної поведінки, вчаться комунікувати  з огляду на їхні можливості, пізнають навколишній світ та на доступному для них рівні набувають елементарних вмінь та навичок завдяки систематичному практичному закріпленню та повторенню простих операцій щоденно.

З вихованцями груп працюють не тільки вихователі та педагоги, але й і профільні спеціалісти (психолог, логопед, інструктори ЛФК та лікувального плавання, іппотерапевт, фізіотерапевт, масажист) згідно з індивідуальними призначеннями. Лікарі – педіатр,  невролог та молодший медичний персонал здійснюють супровід.

У відділенні передбачено також групу інтегрованого навчання та виховання дошкільників, що призначена  для спільного навчання та виховання дітей з інтелектом, відповідним віковій нормі,  та дітей з порушеннями розвитку. Тут організовано не тільки умови для розвитку допитливих  дошкільників, корекції порушень у дітей з ЗПР, ЗПРР, розладами поведінки, але й підготовка вихованців до продовження навчання у загальноосвітній або спеціалізованій школі.

Як і в реабілітаційному комплексі в цілому, у відділенні соціальної, психолого-педагогічної та ранньої реабілітації надається допомога дітям з інвалідністю та дітям групи ризику отримання інвалідності амбулаторно. Тут також передбачено в амбулаторному режимі індивідуальні заняття з психологом, корекційним педагогом, логопедична допомога; проводяться колективні музичні та спортивні заняття, курси апаратної фізіотерапії (мовленнєва стимуляція, полісенсорна стимуляція, транскраніальна мікрополяризація), ЛФК, лікувальне плавання, іппотерапія.

Завдяки існуванню відділення соціальної, психолого-педагогічної та ранньої реабілітації мешканці віддаленого Пересипського (кол.Суворівський) району отримують кваліфіковану комплексну реабілітаційну допомогу.